×

Warsztaty Ponidziańskie smaki. Wspólna pasja, wspólne dzieło

 

Z czym kojarzą się Wam ponidziańskie smaki? Jakie produkty są w Waszych kuchniach numerem 1 w okresie letnim? Jesteśmy bardzo ciekawi. Tymczasem zapowiadamy kolejne warsztaty kulinarne, które tym razem odbędą się w miejscu wyjątkowym na kulinarnej mapie gminy Pińczów – w Chata Bogucka w Bogucicach. Pod koniec sierpnia pochylimy się tam nad tym, co dla boguckiej kuchni najbardziej charakterystyczne i z czego miejscowość słynie. Będziemy wypiekać chleb w tradycyjnym piecu chlebowym, a z gościem specjalnym warsztatów – Radkiem Kłapaczem z Chef Service – stworzymy kulinarne propozycje oparte na kozich serach i warzywach sezonowych. Będzie palce lizać.

Warsztaty odbywają się w ramach projektu „Ponidziańskie smaki. Wspólna pasja, wspólne dzieło” realizowanym w partnerstwie z Fundacją Ekorozwój Ponidzia.

 
Ponidziańskie smaki. Wspólna pasja, wspólne dzieło